mércores, 11 de xaneiro de 2023

Crocante de lagostinos con panko e coco

 Bo día, bolboreteirxs! Que tal o inicio do ano? Estades a tope cos propósitos? Nós si, intentando cumprir esas pequenas metas que nos poñemos cada ano, unha delas e volver a ser constantes con receitas semanais en Bolboretas no bandullo ;).
Cando imos comer a restaurantes os lagostinos crocantes sempre son unha boa opción e, para o día de Reis, intentamos recrealos na casa e foron un triunfo absoluto, quedan espectaculares e con ese toque de coco, un 10. Ademais, fanse moi moi rápido. 



Crocante de lagostinos con panko e coco


Indredientes:

  • Lagostinos pelados
  • Salsa de soia
  • O zume dunha lima      
  • AOVE
Para empanar:
  • Fariña
  • Ovo batido
  • Panko, ou pan relado groso
  • Coco relado
Para acompañar (opcional):
  • Maionesa de allo

Utensilios: unha cunca, unha tixola, unhas pinzas e un plato con papel absorbente.


Elaboración:

Primeiro de todo, temos de pelar os lagostinos e botalos nunha cunca con soia e o zume da lima. Tapámolos e deixamos repousar un par de horas, ou incluso unha noite enteira. 


Pasado ese tempo, pasamos os lagostinos por fariña. 


Por ovo. 


E por panko mesturado con coco relado. 


Rustrimos nunha tixola con aceite. A próxima vez probaremos na fritideira de aire. 


E xa estarían listos para comer! Nós acompañámolos dunha maionesa de allo e quedaron riquísimos. 


Agardamos que vos gusten e que poñades esta receita en práctica, asegurámosvos que non vos ides arrepentir! 


Como vedes, é moi sinxela de facer, e incluso podemos aproveitar eses lagostinos que nos sobraron das comidas natalicias. É un entrante ideal para unha comida ou unha cea coas nosas amizades e familia, así que esperamos que nos mandedes algunha foto da vosa versión. Aperta forte, bolboreteirxs! 


Ningún comentario:

Publicar un comentario