Salmón á prancha con mollo de laranxa

Detalles

Racións

2 persoas

Tempo

20 minutos

Ingredientes

  • 2 lombos de salmón
    (300g)

  • 2 laranxas

  • 1 limón pequeno

  • 3 culleres de sobremesa de azucre

  • sal e pementa negra

Pasos

  • Comezamos espremendo o zume das dúas laranxas e do limón. Engadímoslle un chisco de sal, pementa negra moída e as 3 culleres de sobremesa de azucre.
  • Despois poñemos o zume nun cazo a fogo medio e deixamos reducir uns 10 ou 15 minutos mentras remexemos a cada pouco até que espese. Retiramos do lume e deixamos que arrefríe un chisco para que acabe de espesar.
  • Mentras tanto cociñamos o salmón nunha prancha ou tixola, cun chisco de sal e pementa e sen necesidade de engadir aceite pois o salmón xa é graxo abondo.
  • Cociñámolo primeiro polo lado da pel e pasados uns 5 minutos polo outro lado até que estea ben pasado. 
  • Servimos nun prato o salmón co mollo de laranxa por enriba. Podemos decorar cunhas folliñas de rúcula e acompañalo cunha ensalada.